Bedah Artikel: ENEMA KOPI

Iseng-iseng baca artikel kesehatan di website media Indo, sumpah bingung dengan istilahnya.

Air murni. WTH? Pure water? What does exactly pure water mean? Dihydrogen monoxide?

Distilled water? Spring water? Or filtered water? Water that is not contaminated by..er… anything?

Or kangen water? Oh the rage!

Pfft.

OK, anggep aja air murni adalah air yang disuling siap konsumsi. Ada juga air suling untuk keperluan industri, ga dijamin level keamanannya untuk manusia — untuk taneman karnivora sih gapapa.

And then, “Kopi enema yang digunakan untuk terapi pengobatan kanker yang bernama terapi Gerson” — BENTAR!! Maksudnya nih dokter Gerson menggunakan enema kopi untuk terapi pengobatan kanker versi alternatif.. tapi kalo diputer-puter kalimatnya jadi aneh..

“Jika terapi Gerson bisa diimplementasikan secara masal di Indonesia, maka petani kopi akan sangat diuntungkan.” 

Are you sure the farmers are the ones being profited here and ONLY the farmers?

THIS is what I hate about manipulators, hypocrites, and deceitful people. Using other party (usually the poor and discredited) as their front cover to blanket the real purpose of their own profits.

Get real. Unless the government in this country is not corrupt, the farmers would be far from reaping the real benefits.

Obviously it’s the business owners who actually really reap them good golds. Yeah, Mr Johan Yan? Would you not send your kids to study abroad and live in wealthy environment by using the subtle slavery rampantly practiced in Indo and called it “helping the farmers” instead?

OK, I am bitter. And sweet at the same time.

But then again the article writer was a buffoon. He wrote the same sentence twice…in a sentence.

Next paragraph he was quite right, Gerson was using coffee mainly as a choice for enema. He also used saline water (salt + water), plain water, chamomile tea for example.

BE AWARE that there are plenty types of enemas out there, and coffee enema is only one of it.

Are we good? Good. Moving on..

Next’s a correct statement he said about enema coffee which is in fact FOR detoxifying the liver, NOT the colon. The detoxification rate is said to be 600% (citation needed) more than if the liver is left to do its own thing — which is, detoxifying the body in a slower natural pace.

But when he raved that, “Jika pasien rutin memakainya, maka tubuh akan terasa sehat, bahkan jika pasien mampu memanfaatkan peluang ini, maka perkembangan kopi organik di Nusantara akan semakin kuat, apalagi menjelang Masyarakat Ekonomi Asean (MEA) akan menjadi peluang di pasar global.” 

THIS is plain silliness and stupidity.

First: kalo pemakaian rutin, tubuh akan terasa sehat…. HOW DO YOU FUCKING KNOW THIS COULD BE APPLIED TO EVERY SINGLE PERSON? Just because there was a study BY THE WESTERN PEOPLE saying it is good for their study samples DOES NOT MEAN it is good for EVERY SINGLE FUCKING INDONESIAN. Bego bego bego. Mental jualan, jadi makin ga bisa dipercaya omongannya.

Second: yang memanfaatkan peluang itu pasien apa si penjual kopi? Ga mungkin petani kopinya dong? Duhh! Ini yang bego si penulis artikel apa si Johan Yan??

“Setelah ini kita akan berhadapan pada MEA, sehingga jika para petani kopi bisa membaca peluang tentang hal ini, maka perekonomian kita akan terbantu, bahkan jika pemerintah serius dengan hal ini maka Indonesia bisa menguasai kopi organik di pasar global,” terangnya.

Somebody got an enlightenment already? I guess so. At its best this guy is a dreamer, but currently I’m thinking this douche bag was (is?) plainly an idiotic marketing manager of some-some company.

“Lebih lanjut dia mengungkapkan, terapi Gerson datang dari seorang ahli kopi enema dari Jerman, Dr Mark Gerson, yang menyatakan bahwa kopi organik itu memiliki khasiat yang banyak, karena memang tidak mengandung radikal-bebas, sehingga bisa langsung masuk ke usus besar.”

Wait, what?? Uh… You do get what is WRONG with this statement, yeah?

So friggin funny.

* * *

Kalo pengen tau detilnya kopi enema yang ga cuma dari versi Gerson Therapy, go check this link out.

And yeah, there’s a helluva lot other links available out there.

Just take a LOOK, you’ll find those information.

Correctly.

 

Hints:

https://gerson.org/gerpress/helpful-hints-what-to-do-when-you-cant-hold-a-coffee-enema/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s